top of page

Hotel cooking hacks

Kuinka valmistaa hyvää ja ravitsevaa ruokaa hieman haastavammissa olosuhteissa?

Eurooppalaisen nuorisokortin eduntarjoaja Forenom heitti bloggareille haasteen hotellikokkailusta. Nappaa alta talteen reseptit seuraavalle matkallesi.

Hotelliaamiaiset totaalisesti koluttu läpi?

Ja kun lähialueen ravintolatkaan eivät enää jaksa innostaa, voi sormi mennä helposti suuhun, kun pitäisi laittaa ruokaa hieman vieraammassa ympäristössä.

Totuus kuitenkin on se, että jo hyvin pelkistetyillä välineillä voi saada aikaiseksi ravitsevan, nopean ja maistuvan aterian. Tämä voi kuitenkin vaatia tietoja ja taitoja, joita ei aivan jokaiselta pallontallaajalta takataskusta välttämättä löydy.

Tästä syystä heitimme massiivisen haasteen (joka ei lopulta osoittautunut edes pieneksi päänvaivaksi) kolmelle 12 kuukautta -ruokablogia pitävälle ammattilaiselle. Pistimme kundit vaikeimman mahdollisen haasteen eteen, joka yksinkertaisuudessaan oli seuraava:

”Pystyttekö loihtimaan helpon ja hyvän aterian minimaalisilla keittiövälineillä? Käytössä on aterimia, veitsiä, leikkuulauta, mikroaaltouuni, vedenkeitin ja espressokone.”

Haaste toteutettiin Forenomin aparthotellissa Eerikinkadulla, ja lopputulos on lähes naurettavan upea.

Seuraavaksi puretaan ateria valmistusohjeineen osiin:

Katkaravuilla täytetyt kananmunat:

3 kpl kananmuna

Keitä kananmunat vedenkeittimessä kovaan kypsyyteen. Jäähdytä kylmän veden alla. Kuori ja leikkaa puoliksi, poista keltuainen.

200 g katkarapu

1 kpl punasipuli

1 dl majoneesia

tilliä, mustapippuria, suolaa

Purista ravuista ylimääräinen neste pois, lisää rapujen joukkoon hienonnettuna tilli ja punasipuli, sekä majoneesi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Täytä lopuksi keitetyt kananmunan puolikkaat raputäytteellä. Koristele tillillä.

Lohi ”Cheviche”:

3 kpl Avokado

Halkaise avokadot ja poista kivi. Kaiva puolikkaista lusikalla kananmunanpuolikkaan näköiset palat. Lopun hedelmäliha kuoresta voit kaapia omaan kulhoon ja murskata haarukalla tahnaksi.

2 rkl ranskankermaa

Avokadotahna

150 g graavilohta leikattuna pieneksi

1 kpl lime

Korianteria, suolaa ja mustapippuria

Purista limestä mehu avokadotahnaan, mausta suolalla, mustapippurilla ja silputulla korianterilla. Lisää joukkoon hienonnettu graavilohi. Sekoita. Täytä avokadon puolikkaat lohi”chevichellä”.

Munakokkeli:

3 kpl kananmuna

1 dl kermaa

(1 rkl ranskankerma)

suolaa, mustapippuria

Vatkaa haarukalla kananmunien rakenne rikki. Lisää kerma ja oman maun mukaan suolaa, sekä mustapippuria. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 45 sekuntia kerrallaan ja sekoita munakokkelia haarukalla aina välissä. Jatka, kunnes munakokkeli on kypsää. (Noin 3 minuuttia). Halutessasi aateloi kokkeli ruokalusikallisessa ranskankermaa, kun kokkeli on kypsää.

Forenomin hätävara:

200 g Mascarpone juustoa

1 dl kermaa

Tomusokeria oman maun mukaan.

Laita mascarpone ja kerma kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeri.

Sokerikakkua

1 kpl musta kahvi

1 rasia vadelmia

Kasaa annos punaviinilaseihin. Laita pohjalle sokerikakkua, kostuta se kahvilla. Lisää mascarponea ja vadelmia. Tee vielä ainakin toinen kerros samaan tapaan. Koristele lopuksi vadelmilla.

Helpon ja hyvän aterian valmistus ei ole olosuhteista eikä taidoista kiinni. Usein ruoanlaittoon tarvitaan vain hieman raaka-aine tietoa ja välttämättömimmät välineet. Esimerkiksi mikroaaltouunilla voi tehdä useitakin eri ruokia, mm. munakkaat ja pekonit aamulla. Vinkkejä lisää tästä

Tekijöistä:

Olemme kolme eri taustoilla ruoanlaittoon hurahtanutta kokki kolmosta. Meillä kaikilla on kuitenkin hiukan eri lähtökohdat ruoanlaittoon ja olemme huomanneet sen luovan mielenkiintoisen asetelman. Samat asiat – ruoat – nähdään aika eri tavalla riippuen siitä oletko ammatiksesi kokannut vai oletko itseoppinut.

Asetelmana pro, semi-pro ja amatööri mahdollistavat myös sen, että voimme tehdä vastakkainasettelua ja haastaa mielikuvitusta. Mikä on jokaisen oma näkemys samasta reseptistä? Kuinka eri koulukunnat näkevät saman ravintola-annoksen? Tarkoitus on kokata ja tehdä siitä hauskaa ja hetkittäin myös toteuttaa todellisia kulinaristitaistoja! Seuraa kenen kokkaustyyliin sinun on helpoin samaistua!

12 kuukautta -blogikolmikon muodostavat Lasse Lindström, Anssi Lindström ja Henrik Laakkonen. Lisää oivaltavaa kokkaamista löydät osoitteesta 12kuukautta.com

bottom of page