top of page

Luontoa pidetään Suomen matkailuvalttina

Crowst sovelluksessa Suomi matkailukohteena -kyselyssä on selvitetty suomalaisten ajatuksia Suomen matkailuvalteista niin kotimaanmatkailun kuin ulkomaalaisten houkuttelun näkökulmista.

Suomea pidetään houkuttelevana kohteena

Vastaajista lähes puolet pitää Suomea houkuttelevana kohteena ulkomaalaisten matkailijoiden näkökulmasta. Parhaimmiksi matkailuvalteiksi nähtiin luonto sekä erityisesti Lappi revontulineen. Joulupukkikin oli useammissa vastauksissa mainittu yhtenä houkuttimena. Samalla kun luonto koettiin yhdeksi kiinnostavimmaksi matkailuvalteiksi, pidetiin sitä samalla myös aliarvostetuimpana, ja nähtiin ettei sitä tuoda tarpeeksi esille matkailun edistämisessä.

Vastaajista suurin osa markkinoisi ulkomaalaisille ensisijaisesti elämyslomia, kuten marjojen poimintaa sekä hiljentymis- ja lepolomia. Biletyslomakohteena vastaajat eivät Suomea lähtisi erityisesti markkinoimaan.

Suomalaiset matkustavat tapahtumiin ja mökille

Kotimaanmatkailussa suomalaisia liikuttavat erityisesti erilaiset festivaalit ja tapahtumat. Vapaa-ajan matkailussa kotimaassa haetaan ylipäätänsä uusia kokemuksia ja halutaan nähdä paikkoja, jossa ei ole ennen käyty. Mökkeily on myös lähellä suomalaisten sydämiä, kun puhutaan vapaa-ajan käytöstä kotimaassa. 24% kyselyyn vastanneista nimittäin suuntaa vapaa-ajan matkansa kesällä mökille.

Mitkä ovat mielestäsi Suomen matkailuvaltit?

Pitäisikö Suomea markkinoida mielestäsi kaupunkilomailijan kohteena ja jättää luontokohteiden markkinointi vähemmälle? Suuntaatko mieluummin kalaan kuin festareille?

Suomi matkailukohteena –kysely on auki Crowst sovelluksessa syyskuun loppuun asti. Pääset kertomaan oman mielipiteesi tästä ja muista aiheista sekä tienaamaan euroarvoa ja/tai pisteitä Crowst tilillesi lataamalla sovelluksen iPhoneesi tai Android puhelimeesi. Voit lunastaa kerryttämäsi euroarvon 10€ ja 20€ lahjakortteina sovelluksessa valitsemaasi liikkeeseen.

Ladatessasi sovelluksen käytä koodia CrowstEYC ja saat tilillesi 2€ pesämunaksi. Mikäli sinulla ei vielä ole Eurooppalaista nuorisokorttia ja haluat sen, käytä koodia Crowst100, näin saat Eurooppalaisen nuorisokortin (arvo 10€) ilmaiseksi kotiosoitteeseesi toimitettuna.

bottom of page