top of page

Hae tuomaristoon elokuvafestivaaleille Espanjaan

Rakastatko elokuvia? Haaveiletko elokuvakriitikkona toimimisesta? Haluisitko istua Carnet Joven (Espanjan Eurooppalainen nuorisokortti) tuomaristossa Sitgesin elokuvafestivaaleilla 5.-15.10.2017?

Vaatimukset hakijalle: - 18-31-vuotias - sujuva englanninkielen taito - kiinnostunut elokuvista - pystyy matkustamaan Espanjaan 5.-15.10 - sitoutuminen prosessiin ja sen vaiheisiin

Mitä ja miten? Valittu henkilö toimii osana Carnet Joven tuomaristoa festivaalin ajan tuomaroiden useita eri kategorioita. Valitun henkilön matkat ja majoitukset korvataan. Tuomaristoon valitaan 2 nuorta 55:stä ehdokkaasta.

24.5.-30.5. Suomen haku auki. Lähetä meille elokuvakritiikki valitsemastasi elokuvasta (max 1 a4) sekä lyhyt motivaatioteksti tai video. Laita hakemus 30.5. osoitteeseen eycfinland(at)alli.fi 1.-15.6. Eurooppalaisen nuorisokortin valitsema henkilö valmistelee CV:n ja elokuvakritiikin sekä täyttää elokuviin liittyvän kyselyn englanniksi. 15.-30.6. CV:n, kritiikin ja vastausten perusteella 55:n ehdokkaasta valitaan 5 finalistia. 10.-30.7. Valintakomitea valitsee 2 tuomaristoon pääsevää sekä kaksi varahenkilöä. 5.-15.10. Sitgesin elokuvafestivaali

Huomaathan, että Eurooppalainen nuorisokortti valitsee yhden henkilön jota esittää tuomaristoon. Myös muut 54 toimijaa voivat halutessaan esittää tuomaristoon kortinhaltijoita, joista valitaan 2 tuomaristoon lopulta pääsevää. Ensimmäisen vaiheen valinta ei siis vielä takaa tuomaristopaikkaa vaan viimeinen valinta tehdään ehdokkaiden välillä valintakomiteassa cv:n, kritiikin ja vastausten perusteella.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaamme osoitteessa: eycfinland(at)alli.fi

Lisätietoja tuomaristosta ja tuomariston toiminnasta: The purpose of the Carnet Jove Jury is to professionalise film criticism and provide qualified young people with the chance to be a member of an official jury at one of the most prestigious film festivals and the top film festival in fantasy films worldwide. The Carnet Jove Jury is usually made up of five Carnet Jove cardholders from Catalonia over the age of 18, one of whom serves as the president. The Carnet Jove Jury awards the Carnet Jove Jury Prize for Best Film in the Official Fantastic Section and the Carnet Jove Jury Prize for Best Film in the Midnight X-Treme Section, the section of the Festival which contains films in the horror genre with a more independent spirit targeted primarily to young audiences. The Carnet Jove Jury joins the other official juries of the Festival: the Fantastic Competition Official Jury made up of distinguished figures from the world of film, which grants the Festival’s most coveted prizes; the New Visions Jury, which chooses the most innovative proposals from the Festival’s Official Section; the Méliès Jury, which chooses the best film produced in Europe; the Focus Asia Jury for Asian animated films; the Critics Jury; the SGAE New Authors Jury, which awards prizes to the short films submitted by film schools; the Brigadoon Jury, which awards prizes to the most transgressive films; and finally the Blood Window Jury, which grants the Prize for the Best Latin American Film. During the days of the Festival, the Carnet Jove Jury stays in the town of Sitges and has all its expenses paid for both overnight stays and per diems, so that the members can fully dedicate themselves to the job of conscientiously watching the films eligible for the prizes. Just like the other juries, the Carnet Jove Jury is coordinated by the Festival’s Jury Secretariat.

bottom of page