top of page

7 syytä lähteä opiskelemaan ulkomaille

Kouluvuodet takana, tiedossa kesäloma ilman suunnitelmia tai olisi tarvetta jollekin uudelle ja jännittävälle? Ulkomailla opiskelu tuo uusia käänteitä elämään ja tarjoaa tilaisuuden kartuttaa kokemuksia. Koko matkan ajan opit uutta paikallisesta kielestä, kulttuurista ja itsestäsi. Samalla luot unohtumattomia muistoja, jotka kulkevat mukanasi läpi elämän. Tämä artikkeli antaa seitsemän syytä, miksi ulkomailla opiskelu on elämäsi valinta

1. Kielitaitosi kehittyy vauhdilla Vietitpä opiskelemassa ulkomailla kaksi viikkoa tai kuusi kuukautta, kielitaitosi kehittyy aiempaa sujuvammaksi. Kun kuulet opiskelemaasi kieltä kellon ympäri, pystyt nopeasti soveltamaan oppimaasi käytäntöön. Samalla opit syvemmin kuin vain kirjoista päntätessä: kuulet natiivipuhujien aksentin ja tavan keskustella sekä opit uusia paikallisia sanontoja.

2. Saat tilaisuuden elää toisessa kulttuurissa Ulkomailla opiskelu antaa tilaisuuden syventyä kohdemaasi kulttuuriin täysillä. Perinteisellä lomareissulla on yleensä aikaa tutustua uuteen kaupunkiin ja paikalliseen kulttuuriin vain pintapuolisesti turistin näkökulmasta, mutta opiskelu ulkomailla antaa tilaisuuden kokea enemmän. Opi tuntemaan kaupungin rennoimmat puistot, hengaa paikallisten suosimissa kahviloissa ja maista supermarketin jännittävimpiä ruokia. Pian kaikki tuntuu kuin olisit kotonasi, mutta hieman jännittävämmältä.

3. Saat uusia kansainvälisiä ystäviä Oletko aina haaveillut ystävistä ympäri maailmaa? Muuttaessasi ulkomaille opiskelemaan saat helposti uusia ystäviä muista opiskelijoista, jotka jakavat kanssasi uuden elämäntilanteen. Lisäksi osallistumalla erilaisiin harrastusryhmiin, verkostoitumistapahtumiin ja vapaamuotoisiin illanviettoihin tutustut nopeasti samanhenkisiin ihmisiin. Ennen kuin huomaatkaan, viikonloppubrunssit, kahvitapaamiset, leffaillat ja päiväreissut täyttävät kalenterisi.

4. Opiskelu ulkomailla vie uralla eteenpäin Ulkomailla opiskelu on usein ensimmäinen askel kansainväliselle uralle. Tämä askel voi viedä pitkälle, sillä ulkomailta hankittu kokemus on arvostettua työnantajien silmissä. Opiskelu ulkomailla antaa valmiuksia käyttää vieraita kieliä erilaisissa tilanteissa, kasvattaa tuttavaverkostoasi, kehittää uusia taitoja ja näyttää tietenkin vaikuttavalta ansioluettelossa.

5. Pääset reissaamaan uusiin paikkoihin Kun vaihdat maisemaa pidemmäksi aikaa, ehdit matkustella ja tutustua myös lähiympäristöön. Saat ulottuvillesi joukon uusia kohteita, jotka tuntuivat koti-Suomessa vain kaukaisilta haaveilta. Miltä kuulostaisi viikonloppureissu Uuteen-Seelaantiin tai junamatka Pariisiin? Valitsemalla opiskelukaupungin sopivasti saat uuden asuinkaupungin lisäksi mahdollisuudet uskomattomiin seikkailuihin.

6. Ulkomailla opiskelun jälkeen pystyt mihin vain Jos totta puhutaan, uuteen maahan muuttaminen on melko suuri projekti, joka vaatii lukuisten asioiden oppimista ja selvittämistä. Mistä voi hankkia puhelinliittymän, kuinka löytää oikea bussireitti, kenen kanssa viettää perjantai-iltaa ja missä on parhaat paikat shoppailla? Kaiken vaivannäön ansiosta saat kuitenkin nauttia uudesta ympäristöstä, jossa arkisetkin asiat tuntuvat erilaisilta. Ja toisaalta, jos pystyt tuosta noin vain muuttamaan uuteen maahan ja pärjäämään siellä itsenäisesti, selviät sen jälkeen todennäköisesti mistä vain.

7. Tulet avoimemmaksi ja joustavammaksi ihmiseksi Ulkomailla pitempään asuneet ovat tavallisesti avoimia ja joustavia ihmisiä. Erilaisten ihmisten ja tilanteiden kohtaaminen opettaa näkemään asiat uudella tavalla ja ymmärtämään erilaisia näkökulmia. Ulkomailla asuessa huomaat, kuinka elämä mahtuu tarvittaessa matkalaukkuihin ja ihmiset ovat pohjimmiltaan samanlaisia menitpä minne vain. Uusi elämänasenne – melko hieno matkamuisto kotiin vietäväksi!

Eurooppalaisen nuorisokortin eduntarjoaja EF Education First on maailman johtava kansainvälisen koulutuksen tarjoaja. EF:n kanssa voit lähteä maailmalle yli 40 kohteeseen opiskelemaan seitsemää eri kieltä. Eurooppalaisella nuorisokortilla saat alennusta EF:n Kielimatkoista, Kielikursseista ja Opintovuodesta ulkomailla. Tiedot Eurooppalaisella nuorisokortilla saatavista eduista löydät etutietokannastamme.

bottom of page