top of page

Kroatian matkavinkit kortinhaltijalle

Täydellisiä rantoja, Välimeren kristallinkirkkaat vedet, muinaisia kaupunkeja, kulttuuria ja herkullista ruokaa. Kroatia on ehdottomasti yksi tämän kesän suosikkikohteita. Matkan suunnittelua ja budjetissa pysymistä helpottaaksemme keräsimme parhaat vinkit Eurooppalaisen nuorisokortin haltijoille.

Majoitus

Kroatiasta löytyy muiden matkailukohteiden tavoin erilaisia majoitusvaihtoehtoja hostelleista hotelleihin. Suosituimpina loma-aikoina kesällä monien majoituskohteiden hinnat ovat kalliimpia kuin sesongin ulkopuolella.

Hotelius tarjoaa kaikista varauksista -15% alennuksen kortinhaltijoille. Sivustolla on tarjolla monia erilaisia hotelleja mm. Zagrebissa. Edullisempia hintoja etsivän kannattaa katsoa myös hostellit, joista kortilla saa -10% edun ja muut majoitusvaihtoehdot.

Liikkuminen

Julkiset kulkuneuvot palvelevat matkailijaa, joka haluaa nähdä useammankin kaupungin ja taittaa matkaa omatoimisesti. Bussilla voit liikkua ympäri maata ja bussilinjastot ovat kattavat ja saavuttavat pienemmätkin kylät. Myös rautatiet ovat hyvä tapa vaihtaa kaupunkia ja esimerkiksi yöjunalla matkustettaessa kilometrit taittuvat nukkuessa ja yhtään lomapäivää ei valu hukkaan.

Eurooppalaisen nuorisokortin haltijana saat alennusta bussi- ja junalipuista.

Zagreb, Pula ja Dubrovnik

Zagreb

Kroatian pääkaupunki Zagreb tarjoaa mielenkiintoisia kohteita muun muassa kulttuurista ja nähtävyyksistä kiinnostuneelle matkailijalle.

Kokonaiskuvan kaupungista saa vierailemalla Zagreb 360 näköalatasanteella, josta pääset näkemään kaupungin korkeuksista. Maisemia pääset ihailemaan Eurooppalaisella nuorisokortilla puoleen hintaan. Korkeuksien jälkeen voi kaupunkiin tutustua jalan vaikka ohjatun kierroksen muodossa. Secret Zagreb kierroksella pääset tutustumaan paikkoihin, joille jokainen turisti ei eksy ja kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita kaupungin historiasta (liput -50%) . Zagrebin museotarjonnasta löytyy myös paikkoja moneen makuun perinteisemmästä arkeologisesta museosta illuusioiden museoon.

Pula

Pula sijaitsee Istrian niemimaalla lähellä Italiaa ja paikkaa kutsutaankin joskus Italiaksi pienoiskoossa. Pula on historiallisesti merkittävä kaupunki, jonka juuret ulottuvat roomalaiseen aikaan ja yhtenä kaupungin tärkeimpänä nähtävyytenä on amfiteatteri. Amfiteatterin ja muut paikan tärkeimmät nähtävyydet voi kiertää esimerkiksi Pula City Tour bussilla, joka amfiteatterin lisäksi pysähtyy mm. Our Lady of the Sea kirkolla. Eurooppalaisella nuorisokortilla pääset kierrokselle 10€ (75 HRK) hintaan.

Pula tarjoaa hyvät mahdollisuudet kulttuurin kokemiseen ja kaupunkilomailuun, mutta mikäli kaipaat matkallasi hieman aktiivisempaa tekemistä, löytyy Pulasta muun muassa myös seikkailupuisto ja vesiaktiviteetteja. Eurooppalaisella nuorisokortilla saat seikkailupuiston lipuista 20% alennuksen ja Yoga&SUP aktiviteeteista 15% alennuksen.

Dubrovnik

Kroatian eteläkärjessä sijaitseva Dubrovnik on suosittu matkakohde, jonka kristallinkirkkaat vedet houkuttelevat uimaan. Dubrovnikin vanhakaupunki löytyy myös Unescon maailmanperintökohteiden listalta ja sen muurien sisään kätkeytyy monia nähtävyyksiä ja hienoja maisemia.

bottom of page