top of page

Osallistu Earth Houriin

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n vuosittain järjestettävä ympäristötapahtu

ma, jossa turhat valot sammutetaan tunniksi luonnon puolesta. Ele symbolisoi huoltamme ilmastokriisistä ja ympäristön tilasta. Keräsimme yhteen toimistoamme erityisesti kiinnostavat Earth Hour –tapahtumat eri paikkakunnilta. Löydä omasi ja osallistu ilmaston puolesta!

Tänä vuonna Earth hour tempauspäivän teemana on”kasvisruoka kynttilän valossa”, sillä ruoka muodostaa noin viidesosan ilmastovaikutuksesta. Tämän ruokatempauksen myötä on tarkoitus luoda keskustelua ruuan ilmastovaikutuksesta.

Earth hour tempaukseen voit osallistua itsenäisesti sammuttamalla kaikki turhat valot pois kello 20:30-21:30, sekä voit halutessasi luoda kotiisi teeman mukaisesti kynttiläillallisen ja kutsua vaikkapa kaverit kylään syömään kasvisruokaa luonnon puolesta. Myös ympäri Suomea on erilaisia tapahtumia tarjolla, johon voit osallistua. Ravintolat ympäri Suomea ovat luoneet ”maailman suurin kynttilä illallinen” tempauksen, joka tapahtuu suurimmaksi osaksi kello 20:30-21:30, joten tunnelma on kohdillaan.

Pääkaupunkiseutu

Pääkaupunkiseutu tarjoaa monta mielenkiintoista ja vierailemisen arvoista tapahtumaa, joita löydät lisää Earth hourin omilta sivuilta tapahtumahausta. Alla kuitenkin pari vinkkiä, joissa voisi piipahtaa.

Helsingin keskustassa moni ravintola tarjoaa kynttiläillallista 19:30-21:30. Katso ravintolat ja valitse suosikkisi!

Voit tehdä oman lämpölupauksen Kampissa.

Villa Elfvik- Kestävän elämän tavan festarit Espoossa.

Iltakirppu konepajan Brunolla livemusiikkia, sirkustaidetta ja kasvisruokaa kynttilän valossa kello 18.00-00:00

Tähtikarttoja kynttilänvalossa

Tampere

Tampere tuo myös oman osansa Earth Hour -päivään sammuttelemalla valoja ja tarjoamalla kaikenlaista tapahtumaa. Lisää tapahtumia löydät Earth hourin omilta sivuilta tapahtumahausta. Tampereen ravintolat tarjoavat kynttilä illallista kello 20:30-21:30. Katso ravintolat ja valitse omasi!

Earth Hour Särkäniemessä , turhat valot sammutetaan.

Elämyspalvelut tarjoavat nuotiokokkausta kello 19-22 Teiskon kirkkotie 244, jossa pääset oppimaan nuotiokokkauksen salat alusta alkaen. Tapahtuma on maksullinen 49euroa per henkilö

Turku

Turussa sammutellaan valoja ympäri kaupunkia mm. Tähtitorni ja kirkot sulkevat valonsa. Ravintolat tarjoavat pimeän himmeitä kynttilä illallisia 20:30-21:30. Tutustu valikoimaan ja valitse mieluisesi ravintola!

Jyväskylä

Jyväskylässä Lohikosken koulu syö päivänvalossa ja valotkin sammuvat luonnon puolesta. Muun muassa kaupungintalo ja Kuokkalan silta pimenevät, sekä Design puoti Wanha paja kutsuu ostoksille kynttilän valossa klo 15-16 ja tarjoaa -30% alennuksen kynttilöistä päivän ajan. Katso myös Jyväskylän ravintolat, jotka tarjoavat kynttilä illallisia ja käy syömässä luonnon puolesta.

Oulu

Earth Hour kynttiläillallis-teeman mukaisesti ravintola Torillaan tai ravintola Sassiin voi lähteä illalliselle.

Kuopio

Kuopiossa Huuhaanmäen tähtitornilla on luvassa kaikille avoin tähtinäytös kello 20:30-21:30. Kuopion keskustassa valoja sammutellaan, sekä myös kauppakeskus Matkus sulkee valonsa.

Lahti

Lahdessa kauppakeskukset sammuttelevat valojaan, sekä kouluissa luokat tekevät erilaisia tempauksia Earth Hour -päivään liittyen. Myös Lahden satamassa on kaikille avoin tapahtuma kello 19:30-21:30, jossa luvassa mm. elävää tulta. Käy katsomassa mitä siellä tapahtuu!

Katso ja tutustu oman paikkakuntasi tapahtumiin ja tekoihin! www.Earthhour.fi

bottom of page